20210626 I Torol Tora Tura

Kedves részvevők!

Innen tudjátok letölteni magatoknak a Tóról-Tóra-Túra különböző távjaihoz tartozó térképeket, útleírásokat, GPS-trackeket. Javasoljuk, hogy a letöltést még a túra előtt végezzétek el, hogy a rajtban ezzel már ne kelljen foglalkozni :-)

Aki már részt vett korábban a szintén általunk rendezett Petőfi túrákon, az tudja, hogy a térképet és az útleírást eddig kinyomtatva megkapta minden résztvevő a rajtban. Ennek a két dokumentumnak a segítségével eddig is szuperül lehetett, és ezután is szuperül lehet tájékozódni. (Igazából ezek közül egy is elég a tájékozódáshoz.)

Azok kedvéért, akik szeretnék GPS-en vagy GPS-es telefonon követni az útvonalukat, feltöltöttük a trackeket is.

A trackfájlok gpx formátumúak. Tapasztalataink és visszajelzések alapján ennek a letöltésével néha gondok vannak. Számítógéppel jobb klikk után "Cél mentése más néven" módszerrel rendben letölthető. Okostelefonnal nem ilyen egyszerű, mert ott ez a funkció általában nem működik.

A track megnyitásához speciális szoftverre lesz szükséged. Ez lehet pl. a GPS-ed szoftvere (ha van GPS-ed), illetve telefonos appek közül a Geoládák appet tudjuk ajánlani, amivel mi sikeresen teszteltük az útvonalak megjelenítését. A Természetjáró appet is teszteltük, vegyes eredményekkel. Emiatt ezt az appet erre a célra nem ajánljuk. Más appet nem teszteltünk.

Ha a Geoládák appel szeretnéd megnyitni a tracket, akkor az app menüjében válaszd a Nyomvonalak menüpontot, és utána koppints a jobb felső sarokban lévő három pontra (a nagyítótól jobbra). Az ekkor felugró lehetőségek közül válaszd a "Fájl beolvasása"-t. Utána pedig nyisd meg a fájlt onnan, ahová előtte elmentetted. Ezt követően el is tudod nevezni a fájlt még a mentés előtt, hogy később könnyen megtaláld.

Ha több próbálkozás után sem sikerül a tracket letöltened, megnyitnod, akkor rá se ránts :-) Ne feledd, a túrázás hagyományosan térképpel történik. A GPS-es útvonalkövetés csak az utóbbi évek vívmánya, ami bizonyos esetekben nagy segítség, de ugyanakkor hozzá is szoktat bennünket, hogy ne használjuk az agyunkat.

20 km gyalogos

Térkép 
Útleírás 
Track 
 

40 km gyalogos

Térkép 
Útleírás 
Track 
 

40 km kerékpáros

Térkép 
Útleírás 
Track 
 

60 km gyalogos

Térkép 
Útleírás 
Track 
 

70 km kerékpáros

Térkép 
Útleírás 
Track