20210529 XVII Petofi Tura

Kedves részvevők!

Innen tudjátok letölteni magatoknak a Petőfi túra különböző távjaihoz tartozó térképeket, útleírásokat, GPS-trackeket. Javasoljuk, hogy a letöltést még a túra előtt végezzétek el, hogy a rajtban ezzel már ne kelljen foglalkozni :-)

A térképet és az útleírást eddig kinyomtatva megkapta minden résztvevő a rajtban. Ennek a két dokumentumnak a segítségével eddig is szuperül lehetett, és ezután is szuperül lehet tájékozódni. (Igazából ezek közül egy is elég a tájékozódáshoz.)

Azok kedvéért, akik szeretnék GPS-en vagy GPS-es telefonon követni az útvonalukat, feltöltöttük a trackeket is. Az első, az "útvonal Google térképen", ahogy a neve is mutatja, a Google Maps-en jeleníti meg az útvonalakat.

A második, a "track" pedig egy gpx formátumú track. Tapasztalataink és visszajelzések alapján ennek a letöltésével néha gondok vannak. Számítógéppel jobb klikk után "Cél mentése más néven" módszerrel rendben letölthető. Okostelefonnal nem ilyen egyszerű, mert ott ez a funkció általában nem működik.

A track megnyitásához speciális szoftverre lesz szükséged. Ez lehet pl. a GPS-ed szoftvere (ha van GPS-ed), illetve telefonos appek közül a Geoládák appet tudjuk ajánlani, amivel mi sikeresen teszteltük az útvonalak megjelenítését. A Természetjáró appet is teszteltük, vegyes eredményekkel. A 15 km-es táv jól jelent meg, de a többi távval gondok voltak. Emiatt ezt az appet erre a célra nem ajánljuk. Más appet nem teszteltünk.

Ha a Geoládák appel szeretnéd megnyitni a tracket, akkor az app menüjében válaszd a Nyomvonalak menüpontot, és utána koppints a jobb felső sarokban lévő ábrára (a nagyítótól jobbra). Az ekkor felugró lehetőségek közül válaszd a GPX/KML fájl beolvasása-t. Utána pedig nyisd meg a fájlt onnan, ahová előtte elmentetted.

Ha több próbálkozás után sem sikerül a tracket letöltened, megnyitnod, akkor rá se ránts :-) Használd az első három lehetőség bármelyikét, vagy akár az összeset, ízlés szerint. Ne feledd, a túrázás hagyományosan térképpel történik. A GPS-es útvonalkövetés csak az utóbbi évek vívmánya, ami bizonyos esetekben nagy segítség, de ugyanakkor hozzá is szoktat bennünket, hogy ne használjuk az agyunkat.

15 km

térkép 
útleírás 
útvonal Google térképen 
track 
 

20 km

térkép 
útleírás 
útvonal Google térképen 
track 
 

40 km

térkép 
útleírás 
útvonal Google térképen
track
 

K 55 km

térkép 
útleírás 
útvonal Google térképen
track
 

70 km

térkép 
útleírás 
útvonal Google térképen
track
 

K 90 km

térkép 
útleírás 
útvonal Google térképen
track